Geplaatst op
Je ziet tegenwoordig steeds vaker reclames om je telefoon te laten repareren. Je bent vaak blij met je telefoon tot het scherm gebarsten op de grond ligt of dat je het gevoel krijgt je telefoon elke 3 uur te moeten opladen. Tijd voor een nieuwe! Het is erg verleidelijk om de nieuwste iPhone of Samsung te kopen want die zijn altijd een stapje beter dan je oude telefoon. De prijzen van abonnementen kunnen hierbij wel oplopen tot €70,- euro per maand. Je telefoon laten repareren wordt daarom steeds populairder en is ook zeker beter voor het milieu. Hieronder kan je informatie vinden om de verschillende opties af te wegen want de keuze is aan jou!
Tweedehands toestel
De productie van een smartphone kost veel energie en zorgt voor CO2-uitstoot wat slecht is voor het klimaat. We snappen dat je op en duur smacht naar een nieuwe telefoon die werkt naar behoren en niet elk uur uitvalt. Wat dacht je van een tweedehands toestel? Er zijn genoeg betrouwbare websites waar je een tweedehands telefoon kunt kopen en dit is nog duurzaam ook! De prijs is afhankelijk van de gebruiksvriendelijkheid van de telefoon. Werkt de telefoon nog uitstekend? Dan krijgt de telefoon 5 sterren en betaal je een hogere prijs dan bijvoorbeeld 2 of 3 sterren. Een ander voordeel is dat er vaak ook nog oudere modellen beschikbaar zijn, waardoor je niet verplicht bent om de nieuwste en dus de duurste telefoon te bestellen.
Telefoon reparatie
Telefoon reparatie, dat kost toch ook veel geld? Dat klopt, maar vaak is een nieuw scherm of een nieuwe batterij al voldoende om de telefoon nog lang te kunnen gebruiken. Het is hierin wel belangrijk om te kijken naar de economische waarde van het apparaat om de overweging te maken of je de telefoon laat repareren of gaat vervangen. Naast een nieuwe batterij kan je ook je telefoon laten maken als de thuisknop niet meer werkt, speakers of andere effecten op het apparaat. Het proberen waard!
En het milieu?
Jaarlijks een nieuwe telefoon uitzoeken doet geen goede aan het milieu en daarbij te bedenken dat iedereen wel 1 of 2 oude telefoons in de kast heeft liggen. Doordat je er voor kiest om een telefoon te laten repareren of een tweedehands telefoon te bestellen zorg je ervoor dat er niet een nieuwe geproduceerd hoeft te worden. Wil je de telefoon écht niet meer gebruiken? Gooi deze dan zeker niet in de prullenbak, maar lever hem dan in bij diverse inleverpunten. Dit kan online, maar ook bij mobiele providers of schenk de telefoon aan goed doel zoals bijvoorbeeld CliniClowns. Er zitten veel waardevolle materialen in die goed te recyclen zijn.